Veterankøretøjs Dag

Veterankøretøjs Dagen har efterhånden en del år på bagen og samler veteranfolket fra regionen, ligesom der kommer mange interesserede publikummer fra nær og fjern for at se på patinerede køretøjer og dem med skinnende lak og blankpoleret krom.

Det er et ganske uformelt arrangement uden forhåndstilmelding – alle er velkomne med deres ældre køretøj – lige fra ét hjul og opefter. Eneste betingelse er, at det er over 30 år gammelt.

Veterankøretøjs Dagen er en årlig tilbagevendende begivenhed den 2. søndag i august måned, hvor alle veterankøretøjer, der ønsker at tage en sejltur med IDA, får en gratis returbillet til IDA ved køb af en enkeltbillet. Arrangementet starter kl. 9.00 med opstilling af køretøjer på Bogø og Stubbekøbing havn, mens de første biler kan tage færgen fra kl. 10.00 og frem til sidste sejlads kl. 18.15.

Der er i lokalområdet åbent på flere af museerne med ældre biler, motorcykler, traktorer og anden mekanik, og der er mange deltagere, der kører deres egen planlagte tur, og på et velvalgt i sted ved skov eller strand hiver klapborde og stole op af bagagerummet og nyder den medbragte madkurv og kaffen. Man er selvfølgelig også meget velkommen til bare at nyde dagen på én af havnene.