Idas Venner Støtteforening for Bogø – Stubbekøbing overfarten blev dannet i 2005. Foreningens formål er at bevare og fremtidssikre færgen og Bogø – Stubbekøbing overfarten.
Foreningen reklamerer for færgeruten, støtter vedligeholdelsen af færgen og skaber oplevelser på og omkring færgen. Hvert år afholder foreningen en række arrangementer og særsejladser, og vi udsender med jævne mellemrum nyhedsbreve.
Vil du være frivillig i Idas Venner?
Alle de oplevelser, du kan få på Ida, er arrangeret af frivillige. Frivillige er altafgørende for, at vi kan lave 12 til 15 arrangementer om året. Derfor er der altid plads til flere frivillige i foreningen.
Hvad laver man som Ida-frivillig?
Du giver en hånd med til et eller flere arrangementer. Måske sætter du flag op i Stubbekøbing eller på Bogø Havn, laver kaffe, sætter telt op, dirigerer trafikken, fortæller om foreningen Idas Venner, passer på vores gæster på en Onsdagssejlads og uddeler tæpper.
Du kan også være pirat eller lave snobrødsdej, vaske og male Ida før sæsonstart, køre borde og bænke ombord til Onsdagssejlads og meget andet.
Hvad kræver det?
Du skal have lyst til at hygge dig med andre frivillige og give en hånd med, og så skal vi kunne regne med, at du dukker op til din "vagt." Andre frivillige skal nok vejlede dig i, hvordan du løser opgaverne.
Hvor meget tid?
Du kan forvente at bruge cirka fire timer som frivillig under en Onsdagssejlads, fem timer på en dag med Piratsejlads eller en seks-syv timer på en lørdag eller søndag med for eksempel Store Cykeldag eller Veterankøretøjs Dagen. Det er altså overkommeligt og giver dig en unik mulighed for at lære nye mennesker at kende i dit lokalsamfund og på den anden siden af Grønsund.
Hvordan tilmelder jeg mig?
Send en mail til post@idasvenner.dk med dit telefonnummer. Vi kontakter dig hurtigst muligt.
Bestyrelsen
Formand: Henrik Dunk Saxnæs, Bogø
Næstformand: Ledig post
Kasserer: Per Christiansen, Stubbekøbing
Sekretær: Pia Jeanne Arildsen, Stubbekøbing
Medlem: Kim Andersen, Stubbekøbing
Medlem: John Konggaard, Bogø
Suppleant: Jesper Rye, Stubbekøbing
Suppleant: Mette Jacobsgaard, Bogø
Revisor: Ove Paarup, Bogø, og Vagn Lollike, Stubbekøbing
Vedtægter for Støtteforening for Bogø – Stubbekøbing overfarten
§1 NAVN:
Foreningens navn er ’Idas Venner Støtteforening for Bogø – Stubbekøbing overfarten’. Dens hjemsted er Grønsund. Foreningens postadresse vil være hos den til enhver tid siddende kasserer.
§2 FORMÅL:
Foreningens hovedmål er at bevare Bogø – Stubbekøbing overfarten ved at fastholde og udvikle oplevelsesmiljøet omkring overfarten, herunder øge passagertallene. Derudover er foreningens mål at støtte den løbende renovering af færgen M/F Ida både med de frivilliges arbejdsindsats og økonomisk.
§3 MEDLEMSKAB:
Enhver kan blive medlem af foreningen. Det gælder enkeltpersoner, foreninger, institutioner og firmaer.
Alle medlemmer betaler kontingent.
Kontingentets størrelse fastsættes af generalforsamlingen. Hvert medlemskab, der har betalt forfaldne kontingenter, råder over én stemme ved generalforsamlingen, hvor der ikke kan stemmes ved stedfortræder eller fuldmagt.
§4 BESTYRELSEN:
Foreningen ledes af en bestyrelse på mindst 5, og højst 7 medlemmer, der vælges på generalforsamlingen for to år ad gangen, således at på lige år vælges formand og mindst ét, højst to medlemmer, og på ulige år vælges mindst tre, højst fire bestyrelsesmedlemmer. Desuden vælges mindst en, højst to suppleanter, som hvis egentlige bestyrelsesmedlemmer afgår i utide, træder ind i bestyrelsen i den rækkefølge de er valgt. Højst 14 dage efter en suppleants indtræden i bestyrelsen skal denne revidere sin konstituering.
Den nyvalgte formands første handling er at indkalde til konstituerende bestyrelsesmøde, idet bestyrelsen inden 14 dage efter generalforsamlingen skal konstituere sig selv med næstformand, kasserer og sekretær.
Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden., herunder bl.a. bestyrelsesmedlemmernes ansvarsområder og deraf afledte opgaver samt krav til indhold og godkendelses procedurer for mødereferater.
Bestyrelseshvervet er ulønnet.
Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af dens medlemmer er til stede.
Bestyrelsen træffer beslutning ved afstemning, hvor hvert medlem har én stemme. Vedtagelse kræver simpelt relativt flertal. Ved stemmelighed er formandens (subsidiært næstformandens) stemme udslagsgivende. Hvis blot ét bestyrelsesmedlem kræver det, skal afstemningen være hemmelig og skriftlig.
§5 REGNSKAB OG REVISION:
Foreningens regnskabsår er kalenderåret.
Sidste frist for årsregnskabets revision og endelige opstilling er 31. marts. Revisionen udføres af 2 revisorer, der ikke må være medlemmer af bestyrelsen, og som tillige med en suppleant vælges på generalforsamlingen for 2 år ad gangen (1 år forskudt).
Foreningens midler tilvejebringes dels ved et årligt kontingent, der fastsættes af generalforsamlingen, dels ved eventuelle gaver, tilskud eller lignende.
§6 GENERALFORSAMLING:
Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed, hvor alle anliggender afgøres ved simpelt, relativt stemmeflertal.
En lovligt indvarslet generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer.
Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af maj måned.
Dagsorden for den ordinære generalforsamling er:
1. Velkomst ved formanden
2. Valg af dirigent.
3. Valg af stemmetællere.
4. Bestyrelsens beretning ved formanden.
5. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse.
6. Fastsættelse af kontingent
7. Indkomne forslag
8. Valg til bestyrelsen.
A) Lige årstal Formand, 1 til 2 bestyrelsesmedlemmer, 1 eller 2 suppleanter.
B) Ulige årstal 3 til 4 Bestyrelsesmedlemmer, 1 eller 2 suppleanter
9. Valg af revisorer og en suppleant hertil
10. Eventuelt.
Medlemmerne indkaldes til generalforsamling med mindst 3 ugers varsel. Af indkaldelsen skal fremgå, at eventuelle forslag (dagsordenens pkt. 7), der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal fremsættes skriftligt og være foreningen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen, samt hvor disse og det reviderede årsregnskab vil blive fremlagt, så de kan gennemses af medlemmerne hele den sidste uge før generalforsamlingen.
Ekstraordinær generalforsamling indkaldes efter bestyrelsesbeslutning, generalforsamlingen eller når mindst 20 af medlemmerne kræver det med angivelse af dagsorden. Den ekstraordinære generalforsamling skal holdes senest 6 uger efter, at foreningen har modtaget begæring herom.
På både ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger sker personvalg ved skriftlig afstemning, medmindre generalforsamlingen beslutter noget andet. Øvrige afstemninger foretages ved håndsoprækning, dersom ingen af de fremmødte kræver skriftlig afstemning.
Ved stemmelighed i forbindelse med personvalg afgøres dette ved lodtrækning.
Ved stemmelighed om et forslag bortfalder dette.
Referat af generalforsamlingen, underskrives af dirigenten og opbevares sammen med foreningens øvrige referater og andre dokumenter.
§7 TEGNING OG HÆFTELSE:
Foreningen tegnes af to bestyrelsesmedlemmer i forening. Den ene af disse skal være formand eller næstformand. Foreningen hæfter kun med sin formue.
§8 OPLØSNING:
Beslutning om foreningens opløsning eller sammenlægning med anden forening kan kun træffes på 2 på hinanden følgende generalforsamlinger, indkaldt med dette formål på dagsordenen. De 2 generalforsamlinger skal afholdes med mindst 2 og højst 8 ugers mellemrum.
Sammenlægges foreningen med en anden forening, overgår formuen til den sammenlagte forening. Opløses foreningen, overgår foreningens formue til almennyttige formål efter generalforsamlingens beslutning.
§9 IKRAFTTRÆDEN:
Nærværende vedtægter træder i kraft den 24. maj. 2023
Kontakt
Send en mail til post@idasvenner.dk